Blog, News & Styling Tips

Odkrito o poroki na poročnem seminarju LUKA & BEN wedding planning March 02 2019, 0 Comments

Drage moje!

Biti oblikovalka, ki izdeluje oblačila po meri, pomeni, da imam z vsako stranko zelo tesen in oseben stik. In ključno je, da se v tem odnosu razvije medsebojno zaupanje in odkritost. Tokrat bom govorila ODKRITO O POROKI za vse bodoče neveste & ženine v sodelovanju z LUKA & BEN WEDDING PLANNING na seminarju, ki bo potekal v hotelu InterContinental v Ljubljani, 6. &. 7. marca. O poroki bomo spregovorili brez dlake na jeziku. Zakaj imeti unikatno poroko? Zakaj je pomembno na prvo mesto postaviti kvaliteto in drugačnost? Vse o tem vam bosta zaupala Luka in Ben, ki sta bila tudi moja poročna planerja in ki bi ju izbrala za to posebno priložnost vedno znova in znova.
Moja malenkost pa vam bo iz prve roke ( zakaj iz prve roke? Ker sem poskrbela že za lepo število unikatnih poročnih oblek za moj nevesto ter njihovo spremstvo - družice in cvetlične deklice in seveda zato, ker sem bila tudi sama pred kratkim nevesta!) predstavila razloge, zakaj je pomembno imeti unikatno poročno obleko, ki je izdelana po meri in - samo vaša. Ker v to resnično in z vsem srcem verjamem in, saj veste, kaj pravijo: "practise what you preach"!

Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in vas popeljali v svet porok, drugače, po naše. Ker si to zaslužite.

Ker verjamemo v drugačnost, unikatnost in butičnost, pravzaprav delamo to kar delamo. Z vso strastjo in vsem srcem. Luka Mirjan simšič in Benjamin Bastien Kračun odita v mojem življenju med tiste srčne ljudi, ki jih imam neizmerno rada, hkrati pa me tudi inspirirata in pri kreativnem poklicu je obdanost s takšnimi ljudmi sila pomembna. Njun pristop k poroki je tako oseben, kot zasnova poročnih oblek za moje neveste, zato sem se z veseljem odzvala njunemu povabilu za sodelovanje na njunem poročnem seminarju.

In naj odkrito o poroki spregovorim tudi na mojem blogu, drage moje zveste bralke in stranke. Roko na srce - v kolikor sodite med tiste, ki si želite imeti vaš poročni dan speljan na najvišjem možnem nivoju, boste za to morali odšteti kar nekaj denarja. In moje prepričanje je, da pri vseh stroških, ki jih poroka prinese, obleke ne bi smeli smatrati kot "tisti nepotreben strošek - obleko si bom raje kar sposodila, saj jo bom imela samo enkrat". Ja, drži, srčno upam ( pa verjetno ne l jaz, temveč tudi ve in vaši ženini ) da boste poročno obleko imeli samo enkrat in takrat si zaslužite, da je ta obleka samo vaša, izdelana po meri, prilagojena vaši postavi, vašim željam, temi in barvi poroke! To je vaš dan in enkratna priložnost, da na ta dan ne razvajate le svojih gostov, temveč tudi sebe!
Sama sem v to prepričanje tako zelo verjela, da sem imela skupno pet oblek. Kako je do tega prišlo? Delno, ker se nisem mogla odločiti, kakšen kroj bi imela ter delno zaradi programa poroke in vseh aktivnosti, kajti vseeno sem želela, da mi bo udobno in bom lahko brezskbno preplesala noč. A vse potrobnosti o moji poroki bom nekoč zapisala novi blog objavi.  
Na slikah spodaj vidite obleko, ki sem jo nosila na predporočni večer ali na tako imenovani "reherseal dinner". Sem ljubiteljica večernih oblek, veliko jih nosim, zato sevea ni bilo dileme, da bo obleke za ta dogodek dolga. Hkrati sem želela, da je, kot že sama večerja, tudi obleka uvod v moj poročni dan. Zato sem se oločila za belo barvo in čipkast zgornji del, belino pa sem nato razbila in obleki dodala nekaj ostrine s črnim žametnim pasom. Je bil le predporočni večer in popolnoma bela sem želela biti na obredu.
Več fotografij iz tega večera si lahko ogledate TUKAJ.

Vedno bolj pogosto se srečujem z nevestami, ki si želijo imeti svojo poročno obleko v drugi barvi, kot beli. Takrat se najprej pogovorimo, ali bi morda bilo vseeno smiselno imeti na obredu belo in željo po barvni obleki potešimo z drugo obleko, v kater se nevesta preoblečese za rajanje. V tem primeru, obleko primerno prilagodim plesanju - verjemite mi - tudi v dolgi obleke vam je lahko udobno in v njej preplešete celo noč! Takšna nevesta je bila Lea, ki se je po obredni beli obleki preoblekla v črno. Brez vlečke, spredaj malo krajša ( kar zaradi modela obleke in aplikacij iz tila tega sploh ni bilo moč opaziti ) in v črni barvi je tako brezskrbno preplesala svojo poročno noč. Polona pa je bila tista drzna nevesta, ki je imela na svoji poroki rdeče poudarke in si je zaželela tudi rdečo obleko. Za obredni del je imela dodano še bogato krilo iz tila, ki ga je nato snela in do izraza je prišla preprosta silhueta obleke, ki je lepo poudarila njeno postavo.

Kaj pa popolnoma "custom made" dodatki? Dostikrat si nevesta zaželi torbico, vendar enostavno ne najde primerne. Pri personalizirani izdelavi dodatkov je prednost ta, da se zopet lahko popolnoma prilagodimo potrebam in željam neveste, hkrati pa ustvarimo dodatek, ki lepo zaključi celotno podobo, je diskreten, a ravno prav drzen, hkrati pa ne prevzame pozornosti obleki, vendar jo dopolni. Na sliki je torbica, ki sem jo naredila za mojo drago nevesto Špelo ( ki jo tudi lahko vidite na spodnjih slikah ), je pa sicer bila presenečenje in darilo s strani njenih družic.

Po meri izdelana poročna obleka je nekaj neprecenljivega. Z nevesto vedno najprej odkrijeva njen stil in njene želje, ki jih potem upoštevava pri modelu obleke, primernem za njeno postavo, lokacijo, kjer se bo poroka odvijala, program, itd. Na spodnjih slikah si lahko poleg mene in moje poročne obleke, ki sem jo nosila na obredu, ogledate še nekaj unikatnih oblek, ki so bile izdelane posebej za moje neveste in so popolnoma unikatne - spoznajte The Lie by JPZ #realbrides Petro, Barbaro, Špelo, Svetlano in - mojo malenkost.



Na spodnjih dveh slikah lahko vidite mojo zdnjo obleko, ki je bila namenjena poročni zabavi. Brez vlečke in širokega kroja mi je omogočala povsem prosto gibanje, hkrati pa zaradi tega dajala prelep efekt ob plesnju in vrtenju, drobne bleščice pa so se ponoči lepo lesketale v soju drobnih lučk.

In tako pridemo še do sklepnega dela. Vizija poroke je zaključena še z oblekami vaših družic in cvetličnih deklic. Pri slednjih rada uporabljam enak material in enako čipko kot pri nevestah, za popolno ujemanje. Medtem ko pri družicah sama zagovarjam izdelavo oblek, kjer je vsaka drugačna od druge, zopet prilagojena na stil, postavo in karakter vsake posamezne družice. Pri mojih družicah je bila skupna nit le vrsta čipke, nato pa je imela vsaka svoj model pa tudi barvo obleke. Špelina barva poroke je bila nežno roza in zato si je zaželela svoje družice v enakem materialu, vsaka pa si je nato izbrala svoj model obleke. Pri Lei pa so se družice ujemale z njeno črno poročno obleko v barvi in vrsti čipke, vendar zopet vsaka v svojem modelu obleke. 
Moč je v detaljih in nevesto lahko z družicami povežemo tudi z enakim nakitom - vse imajo lahko enako zapestnico, na kovancu pa ima nevesta napis Bride, družice pa Bridesmaids ali Špela's Crew ali kaj podobno izvirnega in zabavnega. 

Z mojo mami sva zelo povezani. In nekaj malega te povezave sva na moji poroki pokazali tudi skozi najini obleki. Za sprejem gostov sem se odločila za bogato rdečo obleko ter nato iz istega materiala in čipke naredila obleko za mami. Ja, ponavljam - moč je v detajlih. Še posebej, kadar so ti osebni in podprti s težo zgodbe in simbolike.

In za konec, še enkrat moje sveto prepričanje: vaša poročna obleka naj bo samo vaša in naj si zasluži posebno mesto v omari za vedno! Ni lepšega, kot obujati spomine in ponovno pogledati poročno obleko tudi z mlajšimi generacijami, vašo hčerko in vnukinjo.